Näin pääset alkuun


Voit pyytää kirjautumistunnukset ottamalla yhteyttä myyntiimme, jonka jälkeen pääset esittelyversioon, jossa on kuvitteellisen yrityksen tuotetietoa.

Tämän jälkeen voit käydä läpi muutaman perusharjoituksen tämän sivun ohjeiden mukaan.

Lisäksi voit katsella opetusvideoita tietyistä Flow'n toiminnallisuuksista.

Kirjaudu

Kirjaudu sisään esim. suunnittelupäällikön roolissa tunnuksella "Seppo", salasanalla "Seppo"

Navigoi käyttöliittymässä

 1. Kirjautumisen jälkeen olet Sepon "kotisivulla". Täällä on kooste ajankohtaisista asioista. Numero punaisen ympyrän sisällä kertoo, että Sepolla on kyseisiä asioita vastuullaan numeron ilmoittama määrä. 2. Avaa hierarkiapuusta "Projektit ja tuotteet" ja napsauta projekin edessä olevaa plusmerkkiä. Näet, että projektit on luokiteltu kahteen kategoriaan.
 3. Valitse "Asiakas"-kansio, niin näet sen luokitteen mukaiset projektit.

 4. Valitse hakutuloksista "Port of Gdansk materiaalihallinta".

 5. Näet valitsemasi projektin tiedot. 6. Vasemmalla näet projektin päätason toimitusrakenteen (1), jota kuvataan nimikkeellä. Rullaa sivua alaspäin, "Liitynnät" osiossa (2) näet, mitä objekteja tähän projektiin liittyy. Huomaa, että objektien (kuten tässä projektin) tieto koostuu lohkoista (kuvassa mm. "Kommentit", "Projektiorganisaatio" ja "Liitynnät"), joita voit avata ja sulkea.

 7. Vasemman puolen puusta (1) voit napsauttaa auki tuoterakennetta ja näin päästä selailemaan kaikkia toimitukseen liittyviä nimikkeitä, aina raaka- aineisiin ja osto- osiin asti. Nimikkeisiin liittyvät CAD-mallit ja piirustukset näet myös täältä. Hierarkiapuun leveyttä voit säätää (2) hiirellä raahaamalla.  Arkisto, rakenne ja näkymät -välilehden  voit piilottaa painamalla ruksia (3).

    Alkuperäisen tilanteen  saat (arkisto, rakenne ja näkymät välilehdet) saat takaisin painamalla käyttöliittymän vasemman yläreunana Rakenne-kuvakkeesta.


 8. Valitse rakennepuusta esimerkiksi "Korvake", niin saat näkyviin nimikkeen tiedot.

 9. Vasemman puolen puussa on kaksi välilehteä: "Rakenne", jossa näkyy valittuna olevan objektin rakenne ja "Arkisto". Arkistosta pääset hakemaan muita objekteja riippumatta siitä, mikä objekti on sillä hetkellä valittuna.

 10. Takaisin omalle kotisivullesi pääset "Flow"-symbolia napsauttamalla.


Tuo dokumentteja

 1. Avaa äskeinen projekti uudestaan, esim Historia-valikon alta, koska olet siellä äskettäin käynyt
 2. Avaa kansio, jossa olevia tiedostoja haluat tuoda liitteeksi projektiin. Valitse sieltä yksi tai  useampi tiedosto
 3. Raahaa tiedostot Liitynnät-osion katkoviivoitetulle alueelle.
 4. Dokumentit ovat nyt Flow'ssa ja liittyvät valittuna olevaan projektiin. Dokumenteille ei vielä ole luokitetta. Luokitteen voi määritellä helposti usealle dokumentille kerrallaan käyttämällä keräilykoria
 5. Valitse "Ominaisuustiedot" ja valitse luokitteeksi esim. Myynti/Esitteet.
Mitä seuraavaksi?

Esittelymateriaalin sisältävän Flow'n voit jättää testipenkiksi ja todelliseen työhön asennetaan tyhjä Flow-tuotantoasennus.

Asennuksen jälkeen on tehtävä tiettyjä käyttöönottotoimenpiteitä, ennenkuin Flow on käyttövalmis.

Käyttöohjeissa on tarkempi kuvaus eri toiminnallisuuksista.