Kalustaminen ja muokkaus

 


 

Muokkaus Kalustevelholla

Minkä tahansa kalusteen voi ottaa muokattavaksi kalustesuunnittelutilaan uuden option avulla. Kaluste avataan omaan ikkunaan, jossa siitä voidaan muokata asiakaskohtainen ratkaisu InD G4 kalustesuunnittelusta löytyvillä työkaluilla. Kalusteisiin voidaan lisätä uusia komponentteja, poistaa nykyisiä ja muokata kalusteen rakennetta haluttuun muotoon. Lisättävät rungon osat perivät materiaalinsa ja värinsä muokattavalta kalusteelta. Muokkauksen jälkeen kaluste palautuu paikalleen huonetilaan.

 

 Katso video Kalustevelhosta

Laatikoiden vaihto

Laatikoiden vaihto kalusteen muokkausikkunassa tapahtuu käyttäen älykästä 'Vaihda osa'-toimintoa. Laatikkovaihtoehtoina löytyvät Blum Oy:n Legrabox, Tandembox ja Metabox laatikot ominaisuus variaatioineen. Ominaisuuksia ovat mm. koko, väri-, hidastin- ja kantavuusvaihtoehdot. Hidastin vaihtoehtoina ovat Blumotion ja Blumotion Tip-On. Tip-On vaihtoehto poistaa automaattisesti laatikon etusarjalta vetimen ja vastaavasti vedin palautuu etusarjalle, jos vaihto suoritetaan toisin päin.

Kalusteselaimen ryhmittely

Kalusteselain on nyt ryhmitelty siten, että erityyppiset kalusteet ovat omassa alivalikossaan (Laatikostot, Ovikaapit, Kaapit mekanismilla, Uunikaapit...). Nyt kalusteet löytyvät helpommin selkeämpien valikoiden vuoksi. 

 


 

Kalusteen sijoittaminen

Kalusteelle voidaan asettaa haluttu oletuskompassisijoitus aktiiviksi. Esimerkiksi osoitetun kalusteen ylä-/alapuolelle sijoitus. Tuotekirjaston vitriinivalossa on hyödynnetty kyseistä ominaisuutta.

                              

 

Täytelevyt kalusteiden välille

Listojen lisäysautomaatilla lisätään nyt täytteet myös kalusteiden väleihin. Aiempi "Sivutäytteiden lisäys" on korvattu "Täytteiden lisäyksellä", joka lisää sekä sivu- että välitäytteet.

Ovien koon muutos

Ovien koon muutos osaa vaihtaa muodon ovien ja etusarjojen välillä riippuen koosta. Jos esimerkiksi komeron ovi pienennetään pöytäkaappikorkeuteen, vaihtuu tilalle pöytäkaappien yhteydessä käytettävä ovimalli.

 


 

Mittatiedot osoittamalla mallista

Mitat sijoitettavalle kalusteelle voidaan saada osoittamalla pisteet esim. suunnitelmassa jo olevien kalusteiden avulla. Lisäsivujen 'Osoitus mallista' alivalikosta löytyvät mallit, joissa on hyödynnetty kyseistä toiminnallisuutta.

 

Työstötiedot suoraan tuotantoon

2016 versiossa julkaistun Biesse-linkin kehitys on jatkunut ja uutena ominaisuutena on siirto nestaavalle työstökoneelle. Siirtoformaattiin (DXF) on lisätty tieto kappaleen irrottamiseksi levystä. Samaa Vertexissä automaattisesti syntyvää tiedostoa voidaan käyttää myös palkkikoneella vaikka siellä nestaustieto onkin.

Keittiön siirto Vertex BD-rakennussuunnitteluohjelmaan

Keittiö, kodinhoitohuone tai esimerkiksi kylpyhuone on nyt helppo siirtää Vertex BD talosuunnitteluohjelmaan "Vie" → "Kevennetty malli" -toiminnon avulla. Voit tehdä ilman seiniä talletettavan mallin joko kevennettynä ilman kalusteiden sisäosia tai sisäosilla varustettuna. Eri formaatteja tallennukseen on kolme: .vxm, .3ds ja .ifc. Mallin mukana kulkevat luonnollisesti materiaalit väreineen. Kalustekokonaisuuden sijoituspisteen voit osoittaa helposti piilottamalla väliaikaisesti kalusteet tallennuksen yhteydessä. Vertex talosuunnitteluohjelmaan kokonaisuus luetaan "G4 osa tiedostosta" -toiminnon avulla ja sijoitetaan haluttuun paikkaan. .3ds ja .ifc -formaatteja käytetään siirrettäessä malli johonkin toiseen ohjelmaan.